Tillverkling av våra Aleppo tvålar

Våra tvålar är 100% naturliga utan konstgjord färg, doft, parabener, skumfabriker eller till och med djurfetter. De är de ultimata i verkligt naturlig tvål, med egenskaper som är extremt bra och säkra för huden. Det är därför vi med säkerhet kan rekommendera att du använder dem även för dina barn, nyfödda och husdjur. Det finns absolut inga kemikalier i denna tvål. Endast rena olivolja och lagerbärsolja, lite vatten och salt.


Beskrivning:

Huvudingredienserna i våra tvålar är olivolja och lagerbärsolja. Aleppo är känd för de renaste tvålarna någonsin, och därför bär vi dem exklusivt. Vi köper direkt från de bästa syriska tvåltillverkarna som har flyttat till Turkiet på grund av kriget och där tillverkling av tvålarna görs. Dessa traditionella tvålrecept har använts i tusentals år. Förfriskande och ren, Aleppo-tvålar lämnar knappt en doft på huden eftersom de är så lätta, icke-fettiga och icke-torkande och de lämnar inget spår av tvål bakom sig.

Ren tvål av olivolja kan endast produceras under de kalla månaderna december till och med mars. Den tillverkas med en enkel process. Olivolja blandas i stora grytor med en vattenlösning av en alkali - soda. Blandningen upphettas till mer än 200 grader Celsius och rörs om tills oljan helt sönderdelas, vilket ger glycerin och natriumsaltet av olivolja. Denna process kallas "förtvålning". Mot slutet av den inledande processen tillsätts fyroljan till blandningen och ytterligare förtvålning äger rum. Vanligtvis är olivolja mellan 60-98% medan lagerbärsolja ligger mellan 2-40%. Den tvål som har den mest mängden lagerbärsolja i den anses vara den mest värdefulla och den har den dyraste produktionen. Det torkas sedan i 9-12 månader innan det anses redo för försäljning. Denna process får tvålens utsida till ett vackert djupt guld, medan inuti tvålen förblir en olivgrön färg. Färgen av tvålen förvärvar olika grön färgton beror mest på mängden av lagerolja i baren. Färgen sträcker sig från en ljusgul (liten koncentration av lagerbärsolja) till en djupmörk grön färg (stor koncentration av lagerbärsolja). Tvålarna är färdiga på traditionellt sätt, klippta, stämplade för hand.

Det gröna guldet av Aleppo

Aleppo's invånare